El CECAT és el centre general de coordinació i presa de decisions en situacions d’emergència de Catalunya
Una quinzena de membres de l’associació van visitar el dijous 9 d’octubre el nou Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), que es va inaugurar el passat 20 de juny, i que està ubicat a la seu central del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Barcelona.
La visita al CECAT s’emmarca dins de les visites d’experiències d’interès pels periodistes dels governs locals que es va iniciar el mes de maig, amb la visita al Citilab de Cornellà de Llobregat, i l’EXPO de Saragosa al juliol.
La delegació de periodistes van ser atesos pel Director General de Protecció Civil de Catalunya, Josep Ramon Mora, acompanyat de tècnics de les subdireccions de Plans d’Emergència i d’Operacions d’Emergència. També van ser-hi presents els responsables de premsa i comunicació de la conselleria i de Protecció Civil.
La visita estava orientada a conèixer el sistema d’emergències de Catalunya, i com funcionen i s’elaboren els Plans d’Emergència, que també afecten els ajuntaments, i després van efectuar una visita a la sala de guàrdia del CECAT.
La nova sala del CECAT, i depenent del tipus d’emergència, pot acollir fins a 20 posicions diferents de treball, ocupades tant pel personal propi del CECAT com pel d’altres agències, operatius i institucions relacionats en la seva gestió: Protecció Civil de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona, Bombers de la Generalitat i de Barcelona, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Servei Català de Trànsit, servei 112, Diputació de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua, Servei Meteorològic de Catalunya, Agència de Residus de Catalunya, Servei d’Emergències Mèdiques, Direcció General de Carreteres de la Generalitat i de l’Estat, Creu Roja, la Direcció General de Qualitat Ambiental i empreses com Fecsa-Endesa, Renfe, FGC i Acesa, entre d’altres.
A més, el nou CECAT incorpora moderns sistemes d’informació i telecomunicacions (TIC) per a una presa de decisions centralitzada en cas de greu risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe, i també en el seguiment preventiu, quotidià i continu dels esdeveniments ordinaris.
Deixa un comentari